Potrzebne materiały:
-kostka czekolady (wedel, milka, terravita itp.)
-modelinę brązową + inną na formę wyciskową
-trochę kremu np. do rąk
1. Włóż kostkę czekolady do lodówki na ok 5 min (czekolada nie zostawi śladów na modelinie, a kształt wyjdzie wyraźniejszy)
2. Rozgnieć kulkę z modeliny, wyjmij czekoladę z lodówki i odciśnij ją w modelinie napisem 'Wedel itp.' do dołu
3. Teraz delikatnie zdejmij modelinę z czekolady
4. Formę wyciskową wstaw do piekarnika według zaleceń producenta twojej modeliny
5. Ostudzoną formę posmaruj odrobinę kremem (w ten sposób modelina łatwiej odklei się od niej)
6. Rozprowadź brązową modelinę w formie i powoli wyjmij
7. Wstaw gotowe czekoladki do piekarnika.
-kostka czekolady (wedel, milka, terravita itp.)
-modelinę brązową + inną na formę wyciskową
-trochę kremu np. do rąk
1. Włóż kostkę czekolady do lodówki na ok 5 min (czekolada nie zostawi śladów na modelinie, a kształt wyjdzie wyraźniejszy)
2. Rozgnieć kulkę z modeliny, wyjmij czekoladę z lodówki i odciśnij ją w modelinie napisem 'Wedel itp.' do dołu
3. Teraz delikatnie zdejmij modelinę z czekolady
4. Formę wyciskową wstaw do piekarnika według zaleceń producenta twojej modeliny
5. Ostudzoną formę posmaruj odrobinę kremem (w ten sposób modelina łatwiej odklei się od niej)
6. Rozprowadź brązową modelinę w formie i powoli wyjmij
7. Wstaw gotowe czekoladki do piekarnika.
Bardzo przydatna instrukcja. Wyszła mi fajna czekolada :)
OdpowiedzUsuńmniam, chyba się skusze ;>
OdpowiedzUsuńdziękuję Ci..! ja też robię trochę z modeliny. parę rzeczy jest na tym blogu - zapraszam - http://why-no-love.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńzaraz chyba zrobię czekoladkę..!
mniaaam ;D ! - narobiłaś mi smaku na czekoladę:P
OdpowiedzUsuńmuszę koniecznie spróbować! :)
pozdrawiam i zapraszam do siebie:
http://sarenkowa.blogspot.com/
nie zła wydziałe rużne ale ta jest fajna sory za ortografie
OdpowiedzUsuń